O nama

O našem programu


NISAM ZA BACIT
dio je globalnog dentsu projekta “One Day for Change” kojim kroz edukativan sadržaj, praktične savjete i dobre primjere iz prakse lokalne zajednice, nastojimo korisnicima približiti načela cirkularne ekonomije i Zero Waste koncept u svakodnevnom životu. Na taj način želimo podignuti svijest o mogućnostima prakticiranja principa održivosti te potičemo svakog pojedinca na njihovo usvajanje.    

Učinak pojedinca od iznimne je važnosti u pogledu pozitivnih socio-kulturoloških promjena, sve više brendova osjetilo je odgovornost da kroz vlastiti narativ upravo oni budu pokretači globalnih trendova kada je u pitanju društveno osviješteno poslovanje.

Kao vodeća marketinška agencija, sa svojim klijentima svakodnevno provodimo brojne aktivnosti kojima nastojimo osvijestiti potrošače o ključnim izazovima današnjice, kao i utjecati na njihovo ponašanje. Među brojnim temama, a zahvaljujući velikom broju klijenata u FMCG kategoriji, posebnu pažnju pridajemo podizanju svijesti o važnosti brige svakog pojedinca o našoj planeti te pozivamo sve klijente, kolege, prijatelje i posjetitelje ove stranice, da proizvode kupuju razumno, da darove prirode ne uzimaju zdravo za gotovo te da svakim svojim djelovanjem iskazuju poštovanje prema planeti na kojoj živimo.

Nadamo se da će mali trikovi i savjeti te edukativni materijali dostupni na našoj stranici pomoći svakom od nas u podizanju razine odgovornosti prema robi široke potrošnje jer upravo su mali koraci najsnažniji alat za nastanak dugotrajnih, stabilnih i čvrstih promjena prijeko potrebnih našem planetu.

Image
Društveni utjecaj


Dentsu International jedna je od najistaknutijih svjetskih grupa za marketinško komuniciranje. Dentsu je proslavio svoj 120. rođendan, konstantno se razvija i radi na inovacijama, pa je tako potpisana i Povelja o raznolikosti koja postavlja različitost, jednakost i inkluzivnost kao prioritet za budućnost.

Uz specijaliste iz brandova Carat, iProspect, Dentsu Creative, dentsu X i dentsu Data Labs, dentsu Hrvatska najboljim medijskim i kreativnim rješenjima te upravljanjem korisničkim iskustvom (CXM), pomaže klijentima da osvoje nove i zadrže postojeće kupce, povećaju njihov broj te postignu značajan napredak za svoje poslovanje.

 

Kolege o projektu